to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

We eten nog steeds vaak vlees uit de vee-industrie, maar proberen er wel bewuster mee om te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van WSPA onder ruim 1800 Nederlandse huishoudens. WSPA wilde weten in hoeverre Nederlanders zich bewust zijn van de gevolgen van het eten van vlees en of zij daar in de praktijk hun eetgedrag op aanpassen.

Uit het onderzoek blijkt dat men zich vooral zorgen maakt over de gevolgen die het eten van vlees kan hebben voor dierenleed en het milieu. Om die redenen is bijna een derde van de Nederlanders het afgelopen jaar minder vlees gaan eten en is nog eens een vijfde voornemens volgend jaar hetzelfde te doen.

Mogelijke gevolgen van het eten van vlees, zuivel en eieren In Nederland worden voor de vleesproductie een miljoen kippen per dag gedood. zijn o.a. ontbossing, epidemieën, de uitstoot van broeikasgassen, de schaarste van zoet water, en dierenleed. Drie op de vier maakt zich gemiddeld tot grote zorgen over het dierenleed. Ook de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van vleesconsumptie baart ruim de helft van de Nederlanders gemiddeld tot grote zorgen.

Toch nemen Nederlanders moeilijk afstand van vlees. 44% van de ondervraagde huishoudens eet minimaal één keer per dag vlees. Ruim een derde (36,8%) eet meer dan de helft van de week vlees. Mannen eten vaker vlees dan vrouwen. Jongeren tot 25 jaar spannen de kroon: 53% eet minimaal één keer per dag vlees. 5% van de Nederlanders eet minder dan één keer per week vlees of helemaal geen vlees.

In de praktijk blijkt dat 85% slechts sporadisch biologisch vlees eet. Opvallend is dat jongeren vaker biologisch vlees (65%) eten dan 65-plussers (54%). Slechts 2% van de huishoudens eet altijd biologisch vlees.

De impact van de productie en consumptie van vlees is groot. De wereldvoedselorganisatie FAO berekende in 2006 dat 18% van de menselijke uitstoot van broeikasgassen te wijten is aan dierlijke productie. Volgens een recent rapport van World Watch Institute is dit zelfs 51%.

Bron: WSPA

sojaIn Nederland wordt bijna alle geïmporteerde soja gebruikt als veevoer.
De meeste soja wordt geteeld in Zuid-Amerikaanse landen zoals Brazilië, Argentinië en Paraguay. Soja is inmiddels een hoofdoorzaak van ontbossing en het uitsterven van dieren en planten geworden in het Amazonewoud. Bewoners verliezen hun land, werk en voedselzekerheid. Hierdoor trekken de mensen van het platteland naar de sloppenwijken in de grote steden.
Nederland is na China de grootste importeur van soja. Ieder jaar komt via onze havens ongeveer negen miljoen ton soja binnen. Ruim twee derde hiervan wordt direct weer geëxporteerd.
In Nederland wordt bijna alle soja (ongeveer 2,7 miljoen ton) gebruikt als veevoer aan koeien, varkens en kippen. Het veevoer dat nodig is om een kilo kip te maken bevat naast andere ingrediënten ongeveer 1,3 kilo sojabonen. Voor het vlees, eieren en zuivel dat Nederlanders eten is een gebied bijna zo groot als het landoppervlak van Nederland aan sojaplantages nodig, en wordt in Zuid-Amerika jaarlijks een gebied ter grootte van 20.000 voetbalvelden ontbost.
Het meeste vlees wordt in supermarkten verkocht.

Bron: Persbericht Milieudefensie

De inhoud van geplaatste informatie uit de media vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs een mening of standpunt van To Work Well maar heeft als doel bij te dragen aan de meningsvorming.

Beauty Massagepraktijk To Work Well
Kortenaerplein 32
1057 NE Amsterdam

Telefoon: 06-40351727
Email:
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

Erik Kluit (gediplomeerde masseur/docent):
Ik ontmoet je graag op een van de workshops binnenkort!
Over mijzelf    Over Panda

Cursusrooster

Leer ergonomisch en met plezier masseren!

Workshop partnermassage

Workshop Partnermassage ➤

Workshop Massage basics ➤

Basiskennis intuïtieve massage.
Alle workshops zijn met z'n 2en,
zonder andere cursisten,
3 uur, 130€ (65€ p.p.)

✉ aanvragen / informatie of Bel 

 Beschikbare data/tijden:

   
Augustus:  
Zaterdagavond 1 aug 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 2 aug 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 7 aug 19:30 - 22:30 uur
Zaterdagavond 8 aug 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 9 aug 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 14 aug 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 16 aug 13:30 - 16:30 uur
Dinsdagavond 18 aug 19:30 - 22:30 uur
   
September:  
Vrijdagavond 4 sep 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 6 sep 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 11 sep 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 13 sep 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 18 sep 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 20 sep 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 25 sep 20:00 - 23:00 uur
   
Oktober:  
Vrijdagavond 2 okt 20:00 - 23:00 uur

Op zondag gratis parkeren.
Ook als kadobon


Alle workshops worden (ook in het engels) gegeven door de gekwalificeerde, ervaren masseur/docent Erik Kluit.