to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

We eten nog steeds vaak vlees uit de vee-industrie, maar proberen er wel bewuster mee om te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van WSPA onder ruim 1800 Nederlandse huishoudens. WSPA wilde weten in hoeverre Nederlanders zich bewust zijn van de gevolgen van het eten van vlees en of zij daar in de praktijk hun eetgedrag op aanpassen.

Uit het onderzoek blijkt dat men zich vooral zorgen maakt over de gevolgen die het eten van vlees kan hebben voor dierenleed en het milieu. Om die redenen is bijna een derde van de Nederlanders het afgelopen jaar minder vlees gaan eten en is nog eens een vijfde voornemens volgend jaar hetzelfde te doen.

Mogelijke gevolgen van het eten van vlees, zuivel en eieren In Nederland worden voor de vleesproductie een miljoen kippen per dag gedood. zijn o.a. ontbossing, epidemieën, de uitstoot van broeikasgassen, de schaarste van zoet water, en dierenleed. Drie op de vier maakt zich gemiddeld tot grote zorgen over het dierenleed. Ook de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van vleesconsumptie baart ruim de helft van de Nederlanders gemiddeld tot grote zorgen.

Toch nemen Nederlanders moeilijk afstand van vlees. 44% van de ondervraagde huishoudens eet minimaal één keer per dag vlees. Ruim een derde (36,8%) eet meer dan de helft van de week vlees. Mannen eten vaker vlees dan vrouwen. Jongeren tot 25 jaar spannen de kroon: 53% eet minimaal één keer per dag vlees. 5% van de Nederlanders eet minder dan één keer per week vlees of helemaal geen vlees.

In de praktijk blijkt dat 85% slechts sporadisch biologisch vlees eet. Opvallend is dat jongeren vaker biologisch vlees (65%) eten dan 65-plussers (54%). Slechts 2% van de huishoudens eet altijd biologisch vlees.

De impact van de productie en consumptie van vlees is groot. De wereldvoedselorganisatie FAO berekende in 2006 dat 18% van de menselijke uitstoot van broeikasgassen te wijten is aan dierlijke productie. Volgens een recent rapport van World Watch Institute is dit zelfs 51%.

Bron: WSPA

Beauty Massagepraktijk To Work Well
Kortenaerplein 32
1057 NE Amsterdam

Telefoon: 06-40351727
Email:
Routebeschrijving

KvK A'dam nr. 34181269
BTW nr. NL0856.44.869.B01
Algemene voorwaarden

Diploma's en opleiding 

Cursusrooster

Leer ergonomisch en met plezier masseren!

Workshop Massage basics ➤
basiskennis intuïtieve massage
max. 4 cursisten/2 tafels, 3 uur, 50€ p.p.

✉ aanmelden / informatie of Bel
Zondagmiddag 17 september
Zaterdagmiddag 23 september
Vrijdagavond 6 oktober - nog 1 plek
Zondagmiddag 15 oktober
Zaterdagmiddag 28 oktober
Vrijdagavond 3 november
Zondagmiddag 19 november
middag: 13:30 - 16:30, avond: 19:30 - 22:30
ook alleen aanmelden en als kadobon
Workshop Massage basics special ➤
basiskennis intuïtieve massage
met (eigen) model, zonder andere cursisten, 2 uur, 80€

✉ aanvragen / informatie of Bel
 
stel je eigen datum en tijd voor:
maandag t/m zondag: ochtend: 10:00 - 13:00,
middag: 13:30 - 16:30, avond: 19:30 - 22:30

 

Workshop partnermassage

Workshop Partnermassage ➤
Met z'n 2en, zonder andere cursisten,
3 uur, 130€ (65€ p.p.)

✉ aanvragen / informatie of Bel
 Zaterdagochtend 30 september is bezet
stel je eigen datum en tijd voor:
maandag t/m zondag: ochtend: 10:00 - 13:00,
middag: 13:30 - 16:30, avond: 19:30 - 22:30
half uur/uur eerder of later kan uiteraard ook!
Ook als kadobon

Workshop Mindfulness

Workshop Mindfulness basics ➤
Hoe mindful ben jij?
Maximaal 6 cursisten, 2 uur, 50€ p.p.

✉ aanmelden / informatie of Bel
Op aanvraag
middag: 13:30 - 15:30 uur
ook alleen aanmelden
Workshop Mindfulness basics special ➤
Als special voor één, zonder andere cursisten, 2 uur, 80€
✉ aanvragen / informatie of Bel
 
stel je eigen datum en tijd voor:
maandag t/m zondag: ochtend: 10:00 - 12:00,
middag: 13:30 - 15:30, avond: 19:30 - 21:30

Alle workshops worden (ook in het engels) gegeven door de gekwalificeerde, ervaren masseur/docent Erik Kluit.