to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

Guardian of BeingMindfulness, je kunt er niet meer omheen. Overal toegepast en in het nieuws. Is het niet de staat van zijn die je van nature al kent? Van toen je jong was, gewoon in het nu zijn?

Een nieuwe omschrijving is al meer als een oefening om mindfulness te ervaren: op milde wijze opmerkzaam zijn wat zich aandient in het moment, zonder je te laten meenemen in de stroom van oordelen, gedachten, gevoelens, emoties en lichamelijke sensaties. Het gaat niet om het doel, maar met je aandacht bij de reis zelf, in het moment zijn.
Maar dit rigide toepassen werkt ook niet! Jezelf trainen om steeds weer los te laten (laat de laatste oefening weer helemaal los) brengt je weer met al je zintuigen in het nu!

Het komt erop neer dat je regelmatig die activiteiten doet, jezelf traint (wandelen in de natuur, niets doen, mindfulness oefeningen, een massage geven!) die de omstandigheden creëren waardoor er de ruimte om weer mindfulness te ontvangen ontstaat, het komt dan op natuurlijke wijze naar je toe (mindfulness happens). Want het nu is er natuurlijk gewoon, en zal er altijd zijn.

Om dit te kunnen oefenen is de workshop Mindfulness basics ontstaan. Een 2 uur durende praktische workshop waarin duidelijk wordt waarom mindful  leven zoveel meer brengt in je leven. In deze workshop ga je natuurlijk veel oefenen, maar ook luisteren en delen. Zodat je zelf kunt ervaren hoe mindfulness werkt ... happens: de Mindfulness basics. Zo leer je mindfulness oefenen met plezier!

Na een korte introductie en voorstelrondje ga je onderzoeken hoe mindful je op dit moment bent (calm mind of monkey mind). Aan de hand van de resultaten worden kort de achtergrond (ontstaan en toepassing) en voordelen (meer ontspannen, creatiever, meer focus, meer alive) van Mindfulness besproken.

De workshop bevat drie belangrijke en bekende mindfulness oefeningen: de zintuigen weer leren gebruiken (a first taste), met je aandacht in het nu (walking meditation), en lichaamsbewustzijn (body scan).

Tussen de oefeningen door wordt het Mindfulness ABC behandeld, en hoe je mindfulness in je leven kunt integreren.

Andere onderdelen van de workshop zijn de 15 minuten Mindfulness oefeningen (meer dan 10 korte oefeningen die je makkelijk in het dagelijks leven kunt gebruiken) en de bamboe oefening. 

BeautyCursusruimte To Work Well
Magalhaensplein 15-A (GoFysio)
1057 VD Amsterdam

Telefoon: 06-24913511
Email: info@toworkwell.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

Erik Kluit (gediplomeerde masseur/docent):
Ik ontmoet je graag op een van de workshops binnenkort!
Over mijzelf    Panda - zachte kracht

Cursusrooster

Leer ergonomisch en met plezier masseren!

Workshop partnermassage

Workshop Partnermassage ➤

Workshop Massage basics ➤

Workshop Massage basics vervolg ➤

Basiskennis intuïtieve massage.
Alle workshops zijn met z'n 2en,
zonder andere cursisten,
3 uur, 150€ (75€ p.p.)

✉ aanvragen / informatie of Bel  

Ik stop met de workshops i.v.m.
verhuizing naar Italië.
Kadobon? Mail me.

Op zondag gratis parkeren.
Ook als kadobon


Alle workshops worden (ook in het engels) gegeven door de gekwalificeerde, ervaren masseur/docent Erik Kluit.