to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

We eten nog steeds vaak vlees uit de vee-industrie, maar proberen er wel bewuster mee om te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van WSPA onder ruim 1800 Nederlandse huishoudens. WSPA wilde weten in hoeverre Nederlanders zich bewust zijn van de gevolgen van het eten van vlees en of zij daar in de praktijk hun eetgedrag op aanpassen.

Uit het onderzoek blijkt dat men zich vooral zorgen maakt over de gevolgen die het eten van vlees kan hebben voor dierenleed en het milieu. Om die redenen is bijna een derde van de Nederlanders het afgelopen jaar minder vlees gaan eten en is nog eens een vijfde voornemens volgend jaar hetzelfde te doen.

Mogelijke gevolgen van het eten van vlees, zuivel en eieren In Nederland worden voor de vleesproductie een miljoen kippen per dag gedood. zijn o.a. ontbossing, epidemieën, de uitstoot van broeikasgassen, de schaarste van zoet water, en dierenleed. Drie op de vier maakt zich gemiddeld tot grote zorgen over het dierenleed. Ook de uitstoot van broeikasgassen als gevolg van vleesconsumptie baart ruim de helft van de Nederlanders gemiddeld tot grote zorgen.

Toch nemen Nederlanders moeilijk afstand van vlees. 44% van de ondervraagde huishoudens eet minimaal één keer per dag vlees. Ruim een derde (36,8%) eet meer dan de helft van de week vlees. Mannen eten vaker vlees dan vrouwen. Jongeren tot 25 jaar spannen de kroon: 53% eet minimaal één keer per dag vlees. 5% van de Nederlanders eet minder dan één keer per week vlees of helemaal geen vlees.

In de praktijk blijkt dat 85% slechts sporadisch biologisch vlees eet. Opvallend is dat jongeren vaker biologisch vlees (65%) eten dan 65-plussers (54%). Slechts 2% van de huishoudens eet altijd biologisch vlees.

De impact van de productie en consumptie van vlees is groot. De wereldvoedselorganisatie FAO berekende in 2006 dat 18% van de menselijke uitstoot van broeikasgassen te wijten is aan dierlijke productie. Volgens een recent rapport van World Watch Institute is dit zelfs 51%.

Bron: WSPA

BeautyCursusruimte To Work Well
Magalhaensplein 15-A (GoFysio)
1057 VD Amsterdam

Telefoon: 06-24913511
Email: info@toworkwell.nl
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

Erik Kluit (gediplomeerde masseur/docent):
Ik ontmoet je graag op een van de workshops binnenkort!
Over mijzelf    Panda - zachte kracht

Cursusrooster

Leer ergonomisch en met plezier masseren!

Workshop partnermassage

Workshop Partnermassage ➤

Workshop Massage basics ➤

Workshop Massage basics vervolg ➤

Basiskennis intuïtieve massage.
Alle workshops zijn met z'n 2en,
zonder andere cursisten,
3 uur, 150€ (75€ p.p.)

✉ aanvragen / informatie of Bel  

Ik stop met de workshops i.v.m.
verhuizing naar Italië.
Kadobon? Mail me.

Op zondag gratis parkeren.
Ook als kadobon


Alle workshops worden (ook in het engels) gegeven door de gekwalificeerde, ervaren masseur/docent Erik Kluit.