to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

Attitudinal healing wil letterlijk zeggen 'het helen van je innerlijke houding of instelling'. Het is gebaseerd op de overtuiging dat je altijd kunt kiezen voor innerlijke vrede in plaats van innerlijke strijd, voor liefde in plaats van angst. Het proces van heelwording gaat via het loslaten van een op pijn en angst gebaseerde houding, zoals haat, wrok, schuldgevoel, het niet kunnen vergeven van jezelf en anderen. Waar angst verdwenen is komt liefde vrij.

Attitudinal Healing is gegrondvest in het idee dat het niet andere mensen of de omstandigheden buiten ons zijn die ervoor zorgen dat we uit ons evenwicht raken. We zijn het het slachtoffer van de wereld die we zien. Onze innerlijke strijd en pijn wordt daarentegen veroorzaakt door onze eigen gedachten over onszelf en andere mensen en over gebeurternissen en de houding die we daar innerlijk tegenover aannemen. Voorts zijn we niet alleen verantwoordelijk voor onze eigen gedachten, maar ook voor onze gevoelens. Door deze gevoelens te herkennen en erkennen kunnen ze geheeld worden. Attitudinal Healing is gericht op het corrigeren van onze tot strijd en pijn leidende zienswijze en op het verwijderen van onze innerlijke weerstanden, die het ervaren van vrede in de weg staan. Dit proces is drieledig: Het gaat erom dat we bereid zijn een andere manier te vinden om naar de wereld, het leven en de dood te kijken, dat we innerlijke vrede als ons enig doel kiezen en dat we aanvaarden dat vergeving ons 'werk' op aarde is (onze voornaamste functie, zoals A Course in Miracles het noemt).
Dan ontdekken we hoeveel waarde we gehecht hebben aan onze grieven en gevoelens van wrok, aan het beschuldigen en veroordelen van anderen en van onszelf, aan het gevoel een slachtoffer te zijn. Attitudinal Healing is een proces om een pijnlijke en angstige levenshouding op te geven. Wanneer we angst laten varen, blijft alleen liefde over. Door keer op keer de keus voor innerlijke vrede te maken laten we onze gehechtheid aan het verleden geleidelijk los en wordt onze neiging om te willen (ver)oordelen minder.

In Attitudinal Healing delen we de overtuiging dat het doel van alle communicatie verbinding en niet scheiding is, dat gelukkig zijn een keuze is en dat onze natuurlijke zijnstoestand er een van harmonie, creativiteit en geluk is. De disharmonie en het gebrek aan geluk dat we ervaren creëren we zelf via de attitudes die we in onze gedachten -onze innerlijke houding- vasthouden. De afgescheidenheid die we in ons leven ervaren komt voort uit het feit dat we deze gedachten en gevoelens op mensen en situaties buiten ons projecteren. Het gevoel van afgescheidenheid kan afnemen wanneer we onszelf bij al onze ontmoetingen afvragen: 'Brengt deze uiting, deze communicatie verbondenheid of scheiding teweeg?' en 'Wil ik gelukkig zijn of gelijk hebben?' en 'Draagt deze gedachte bij aan het ervaren van innerlijke vrede?'.

Attitudinal Healing is het denkvermogen opnieuw trainen en het hart openen, waarbij we erop gericht zijn datgene wat ons er aan hindert om liefde te ervaren los te laten.
Attitudinal Healing is gebaseerd op de overtuiging dat het mogelijk is vrede te kiezen in plaats van innerlijke strijd en liefde in plaats van angst. Het gaat uit van de overtuiging dat liefde de grootste genezende kracht in de wereld is en dat we zowel in ons persoonlijke leven als in ons beroep vanuit liefde kunnen reageren op alles wat er gebeurt.

Attitudinal Healing omschrijft 'gezondheid' als innerlijke vrede en 'heelworden' als het proces van het loslaten van angst. Dit proces is gebaseerd op de vooronderstelling dat elk moment ons een nieuwe gelegenheid verschaft ons leven nog eens in ogenschouw te nemen en opnieuw te kiezen wat we willen ervaren: liefde of angst, vrede of innerlijke strijd.

Beauty Massagepraktijk To Work Well
Kortenaerplein 32
1057 NE Amsterdam

Telefoon: 06-40351727
Email:
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

Erik Kluit (gediplomeerde masseur/docent):
Ik ontmoet je graag op een van de workshops binnenkort!
Over mijzelf    Over Panda

Cursusrooster

Leer ergonomisch en met plezier masseren!

Workshop partnermassage

Workshop Partnermassage ➤

Workshop Massage basics ➤

Basiskennis intuïtieve massage.
Alle workshops zijn met z'n 2en,
zonder andere cursisten,
3 uur, 150€ (75€ p.p.)

✉ aanvragen / informatie of Bel  

Beschikbare data/tijden
voor beide workshops:

   
Juli:  
Zondagmiddag 25 juli 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 30 juli 19:30 - 22:30 uur
   
Augustus:  
Zondagmiddag 1 aug 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 6 aug 19:30 - 22:30 uur
Zondagmiddag 8 aug 13:30 - 16:30 uur
Maandagmiddag 9 aug 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 13 aug 19:30 - 22:30 uur
Zondagmiddag 15 aug 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 20 aug 19:30 - 22:30 uur
Zondagmiddag 22 aug 13:30 - 16:30 uur
   
September:  
Vrijdagavond 10 sep 19:30 - 22:30 uur
Zondagmiddag 12 sep 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 17 sep 19:30 - 22:30 uur
Zondagmiddag 19 sep 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 24 sep 19:30 - 22:30 uur
Zondagmiddag 26 sep 13:30 - 16:30 uur

Op zondag gratis parkeren.
Ook als kadobon


Alle workshops worden (ook in het engels) gegeven door de gekwalificeerde, ervaren masseur/docent Erik Kluit.