to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

to Live Well is to Work Well

Workshops, Coaching & Massages

De kern van de vitaliteitsmassage is dat het hele lichaam stevig gewreven wordt tot elk deel van de huid met een warmtereflex reageert.

De massage en aansluitend de lichaamsbewustzijnsoefening zetten je geest en lichaam aan het werk om jezelf beter te voelen.

Een behandeling duurt ca. 2 uur en kost 85 €. Uitgangspunt is dat drie tot vier behandelingen volstaan.
Om nader kennis te maken wordt de vitaliteitsmassage altijd vooraf gegaan door een intake met integratieve ontspanningsmassage (1.5 uur, 60 €).

Bij behandeling verbetert bij vrijwel iedereen het contact met het lichaam en het bewustzijn van alle delen van het lichaam. Het lichaam voelt meer als één geheel. Door beter contact met het lichaam voel je sneller dat je bepaalde spieren spant, dat je moe bent of dat er iets niet in orde is. Je kan daardoor eerder maatregelen nemen, zoals het rustiger aan doen of een arts raadplegen. Door de vitaliteitsmassage gaat bij vrijwel iedereen de gezondheid vooruit. De weerstand wordt groter waardoor je minder snel ziek wordt en sneller geneest van infecties.

Kort samengevat komt de behandeling hierop neer. Het hele lichaam wordt gemasseerd, gebruik makend van wrijvingswarmte. Daardoor worden de miljoenen gevoelige zenuwcellen in de huid gestimuleerd en sturen zij prikkels naar het autonome zenuwstelsel. Dit heeft tot gevolg dat alle organen en stelsels in het lichaam, en het lichaam als geheel beter gaan functioneren. Gespannen spieren worden minder gespannen, de huid van het hele lichaam wordt warmer, met name van de handen en voeten, waardoor je minder last hebt van kou. Je gaat beter ademhalen, waardoor je meer zuurstof binnenkrijgt. De behandeling zorgt er ook voor dat de hersenen worden geactiveerd en beter doorbloed raken, zodat de concentratie, het geheugen en het leervermogen verbeteren. Het resultaat van de vitaliteitsmassage kan nog verder worden verbeterd door deze te combineren met de LB-LE methode. Dit staat voor de combinatie van lichaamsbewustwording (LB, body scan meditatie) en lichtenergie (LE). Je leert alle delen van het lichaam beter voelen. Dit versterkt het effect van de massage en je kunt het thuis zelf toepassen.

De vitaliteitsmassage is eigenlijk een combinatie van onderdelen afkomstig uit verschillende lichaamsgerichte behandelingsmethodes:
- Veel informatie komt uit het boek De tastzin (Touching) van de Amerikaanse arts Ashley Montagu. Hij verklaart waarom veelvuldige stimulatie van de huid bij pasgeboren dieren en mensenkinderen zo belangrijk is.
- in boeken van dr. Alexander Lowen, de uitvinder van de bio-energetica, staan oefeningen om beter in het lichaam te komen en te aarden.
- Oosterse behandelingsmethoden zoals acupressuur en shiatsu. Deze gaan uit van reflexpunten op het lichaam, op handen en voeten, op het hoofd en op vele punten van de blaasmeridiaan langs de ruggengraat.
- sportmassage, die zich vooral richt op de massage van spieren van de nek, schouders, rug, billen en benen.
- verder is het voor iedereen belangrijk om goed te leren ademen en ontspannen en de yoga biedt daar handvatten voor.
- het voorstellingsvermogen inschakelen en alle delen van je lichaam leren beïnvloeden beschrijft de Duitse professor H. Schultz doeltreffend in zijn boek Das Autogene Training.
 - het boek Bindweefselmassage geschreven door L.M. Piët.
- het boek Bloed- en lichaamsvochtreiniging, waarin de Duitse arts dr. Rauch een massagemethode voor leken beschrijft. Deze methode vertoont veel overeenkomsten met de methode van A. van Enkhuizen.

Vitaliteitsmassage en lichaamsbewustzijn is ontwikkeld door drs. Pieter Langedijk. Hij werkte 14 jaar als onderwijspsycholoog en daarna meer dan 25 jaar als ontspannings-therapeut waarbij hij duizenden mensen volgens de hier beschreven methode heeft behandeld.

Meer informatie kun je vinden in het boekje Vitaliteitsmassage en lichaamsbewustzijn van zijn hand (een ankertje), uitgeverij Ankh-Hermes.

gecertificeerd Vitaliteitsmasseur

Beauty Massagepraktijk To Work Well
Kortenaerplein 32
1057 NE Amsterdam

Telefoon: 06-40351727
Email:
Routebeschrijving

Algemene voorwaarden

Erik Kluit (gediplomeerde masseur/docent):
Ik ontmoet je graag op een van de workshops binnenkort!
Over mijzelf    Over Panda

Cursusrooster

Leer ergonomisch en met plezier masseren!

Workshop partnermassage

Workshop Partnermassage ➤

Workshop Massage basics ➤

Basiskennis intuïtieve massage.
Alle workshops zijn met z'n 2en,
zonder andere cursisten,
3 uur, 130€ (65€ p.p.)

✉ aanvragen / informatie of Bel 

Het is erg druk met boekingen. 

Beschikbare data/tijden
voor beide workshops:

Heb je een kadobon dan kun je al in het
2e kwartaal van 2021 boeken op vrijdagavond
of zondagmiddag behalve het laatste
weekend van elke maand.

Nieuwe data 2e kwartaal 2021 eind januari.

   
Januari 2021:  
Vrijdagavond 22 jan 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 24 jan 13:30 - 16:30 uur
   
Februari:  
Vrijdagavond 5 feb 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 7 feb 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 12 feb 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 14 feb 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 19 feb 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 21 feb 13:30 - 16:30 uur
   
Maart:  
Vrijdagavond 5 mar 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 7 mar 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 12 mar 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 14 mar 13:30 - 16:30 uur
Vrijdagavond 19 mar 20:00 - 23:00 uur
Zondagmiddag 21 mar 13:30 - 16:30 uur
   

Op zondag gratis parkeren.
Ook als kadobon


Alle workshops worden (ook in het engels) gegeven door de gekwalificeerde, ervaren masseur/docent Erik Kluit.